02/05/2024

ORHAN ZORBA’ YA PERFORMANS ÖDÜLÜ

  • 10/06/2019

1990 yılından beri  Sarıyar Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralı İşletme Müdürlüğü görevini yürüten Orhan Zorba Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “2018 Performans Ödülü” ne layık görüldü.
Orhan Zorba’ ya bu ödül, Sarıyar’ daki santral de ki bakım atölyesini, geldiği günden bu yana çok geliştirdi. Bu gün bu atölye ve personeli tüm Türkiye’ deki hidroelektrik, Termik, Doğalgaz santrallerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını yapmakta ve ülkemiz bütçesine büyük katma değer katmaktadır. Burada ki ekip ülkemizin her noktasında ki santrallere gidip çalışmaktadır.
Orhan Zorba bu başarı konusunda şunları söyledi:
“Bu başarı bir ekip başarısıdır.Bura da çok başarılı bir ekip var. Bu arkadaşlar bu bölgenin çocukları, ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Orhan Zorba önümüzde ki haziran ayında yaş haddinden emekli olacaktır. Ancak Sarıyar’ a gelen teftiş heyeti, başarılı çalışmalarından ötürü Orhan Zorba’ nın devam etmesini istemiştir ve kendisini Genel Müdür danışmanı olarak 72 yaşına kadar alınan özel izinle merkeze alınarak çalışması sağlanmıştır.
Elbette bu Orhan Beyin hakkı. Ona bir şey diyeceğimiz yok. Ancak Sarıyar’ da ki bu başarılı atölye de Ankara’ ya alınmak isteniyor. Dolayısıyla burada ki başarılı ekipte dağılıyor. 
Benim başka kaynaklardan kişisel olarak edindiğim bilgiye göre bu atölyenin Nallıhan’ da kalması ve geliştirilmesi Nallıhan açısından çok ama çok önemli.
Dolayısıyla da bunu buradan Nallıhanlı yetkililere ve siyasilere de duyurmuş olayım.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’ da ödül törenine katılan İşletme Müdürü Orhan Zorba bu ödülünü Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’ in elinden aldı.
Başarılı çalışmalarının karşılığını ödüllendirilerek alan İşletme Müdürümüz Sevgili Orhan Zorba’ yı ve başarılı ekibini bizde kutluyoruz.

ORHAN ZORBA KİMDİR?
Orhan Zorba 1954 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’ da tamamladı. Gazi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesini tamamladı, önce Silahlı Kuvvetler bünyesinde çalışmaya başladı. Kendi isteği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesine geçti ve 1985 – 1990 Samsun Hasan Uğurlu Barajında çalıştıktan sonra 1994 yılında Sarıyar Hasan Polatkan Hidro Elektrik Santraline atandı ve işletme müdürü oldu.
Orhan Zorba evli ve üç çocuk babası.
Teşekkürler Orhan bey… Güle güle..