25/04/2024

Başkent Ankara 8 Yıl Sonra Yeni Otobüslerine Kavuştu

  • 13/12/2021

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınması tamamlanan 301 adet otobüsün teslim edilen 85 tanesi için Ankara EGO 3. Bölge Yerleşkesi’nde tören yapıldı. Böylece Ankaralılar 2013’ten sonra ilk kez yeni belediye otobüsüne kavuşmuş oldu.Şehir içi yolcu taşımaya uygun (M3 kategorisi sınıf 1) olarak tercih edilen otobüsler ileri teknolojiye sahip. Alçak tabanlı, klimalı, bisiklet taşımaya uygun, yolcu bilgilendirme ekranları, anons sistemi ve yolcuların kullanabileceği çift girişli USB girişi bulunan otobüslerde ayrıca yaşlı, hamile ve engelli yolcular için kolaylaştırıcı erişim özellikleri (engelli rampaları, akülü ve manuel engelli sandalyelere özel alanlar) yer alıyor. Özel güvenlik donanımı ile dikkat çeken otobüslerde araç takip sistemi, kameralar (12 adet) ve kayıt sistemi de bulunuyor. 

Acil durumlarda panik butonuna basıldığında ileti doğrudan EGO Genel Müdürlüğü Bilişim Merkezine ulaşırken yeni otobüslerle 70 kilometre ile sınırlandırılan hız sabitleyicilerle seyahat edilecek. 

Ankara’da yeni belediye otobüsü sayısı Haziran 2022’ye kadar 301’e yükselecek.Başkent Ankara'ımıza Hayırlı olsun.13 Aralık2021